Portugal

Overvejer du et nyt hjem et sted i solens syd?

Mange danskere rejser løbende, hvert sommer eller flere gange om året til varme feriedestinationer. Men er du en af dem, som er blevet rigtig betaget af tanken om et liv i mere solrige omgivelser?

Måske er du træt af kulde og regn, uanset hvad og afhængigt af dine egne præferencer og behov, findes der mange muligheder forude. Dog er der en række forskellige ting, som du bør undersøge, inden at du for alvor vinker farvel til Danmark.

Hvor langt væk?

De fleste personer har familie og venner i Danmark, hvorfor det kan være svært at flytte langt væk. Det forudsætter krav til dine sociale kompetencer og kommunikation at danne nye bekendtskaber og venskaber i nye omgivelser. Har du derfor behov for at have venner og familie nært, kan tilstedeværelsen i et fremmed land godt gå hen og blive ensom.

Det kan i sådan en situation være lettere at flytte til et land med meget social kultur, og muligvis ikke for langt væk fra Danmark. Eksempelvis kan du finde et hus til salg i Sydfrankrig, fremfor at flytte til Brasilien eller lignende. Der findes nemlig mange muligheder i varmen indenfor Europas grænser, som du kan undersøge.

Hvilke faktorer?

Efter at du har bestemt for distancen, er det værd at lave noget forarbejde. Du kan her undersøge en række forskellige faktorer i landet, der er relevante for dig. Dette kan eksempelvis være:

 • Sundhedsvæsen
 • Uddannelsessektoren
 • Sociale dynamikker
 • Kulturen
 •  Prisniveau og leveomkostninger
 • Arbejde og løn
 • Sikkerhed
 • Boligmarked
 • Velfærd
 • Skatteniveau
 • Sprog

Ved at undersøge alle ovenstående eller blot dem, som du finder mest relevant, kan du minimere chancen for ubehagelige overraskelse. Efter at have udforsket så mange aspekter som muligt, kan du besøge din udvalgte destination, fremfor at flytte direkte. På den måde kan du teste efter, om det du har læst og hørt stemmer, samt om du føler at det er sted for dig.