Værktøj

Første byggeprojekt? Det her bør du have

Står du overfor dit allerførste byggeprojekt og aner uråd, om hvordan skal gribe det an? Afhængigt af hvilken type projekt du skal i gang med, kan der være en række forskellige ting, som du bør undersøge.

En god startpakke

I de fleste tilfælde kræver det, at du har det rette værktøj til rådighed, hvilket kan afhænge af projektet. Det mest almindelige værktøj og isenkram, som du bør have er følgende:

  • Hammer
  • Bidetang
  • Svensknøgle
  • Skruetrækker
  • Boremaskine
  • Målebånd
  • Vaterpas
  • Skruer og søm
  • Håndsav

I mange tilfælde kan du købe en værktøjskasse, der indeholder mange af ovenstående, hvorefter du kan købe det værktøj, som der mangler.

Ikke alt værktøj er lige

Herefter bør du købe værktøj der er egnet til det pågældende byggeprojekt. En måde til at finde ud af dette på, er ved at undersøge, hvilken type materiale det er, som du skal behandle. Der nemlig forskel på, om du skal til at bore eller skære i træ, beton eller i granit.

Vælger du det forkerte værktøj til jobbet, kan det ende med at beskadige og ødelægge værktøjet. Eksempelvis kan en normal boremaskine bore i træ, men derimod blive ødelagt, hvis der skal bores i beton. Skal du bore i beton kræver det enten et betonbor eller diamantbor. På den måde kan du spare penge på at anskaffe dig nyt værktøj.

Intet er udødeligt

Selvom du køber det rigtige værktøj, kan det godt blive med tiden sløvt, rustne eller lignende. Det er muligt at fjerne rust ved at bruge af forskellige eddiker, kemikalie mv. Har du eksempelvis brug for en renovering af diamantbor eller lignende værktøj, kan det være muligt at få en ombestykning af boret.

Det er dog ikke altid muligt at renovere alt værktøj, hvorfor du kan godt kan blive nødsaget til at købe noget nyt med tiden. Det kan dog altid anbefales, at du prøver at få repareret eller renoveret dit værktøj, således at du spare pengene på at købe noget helt nyt.