En samling antikt porcelæn og keramik

Sådan forbereder du dine antikviteter til salg

Uanset om du er ved at reducere dit hjem eller blot ønsker at tjene nogle ekstra penge, kan det være en god mulighed at sælge dine antikviteter. Men før du kan sælge dine antikviteter, skal du forberede dem til salg.

I dette blogindlæg giver vi dig et par tips til, hvordan du kan gøre netop dette.

1. Gør din research

Det første skridt i forberedelsen af dine antikviteter til salg er at lave din research. Find ud af, hvad lignende genstande sælges for, og få en idé om, hvad markedsværdien af dit stykke er. Dette vil hjælpe dig med at fastsætte en rimelig pris og undgå at blive udnyttet af en køber.

2. Rengør og reparer din antikke genstand

Når du har lavet din research, er det tid til at rense og reparere din antikke genstand. Hvis der er skader som f.eks. revner eller splinter, skal du sørge for at udbedre dem, inden du sætter dit stykke til salg. En lille smule kærlighed vil gøre din antikke genstand mere attraktiv for købere.

3. Tag billeder af god kvalitet

Når du er klar til at sætte din antikvitetsgenstand på listen, skal du sørge for at tage billeder af god kvalitet. Billeder af dårlig kvalitet kan afskrække potentielle købere, så det er vigtigt at sørge for, at dine billeder er klare og veloplyste. Sørg også for at medtage flere vinkler af kunstværket, så køberne kan få en god fornemmelse af, hvad de ser på.

4. Skriv en nøjagtig beskrivelse

Sammen med billederne skal du også skrive en præcis beskrivelse af dit antikke produkt. Sørg for at medtage alle relevante oplysninger, f.eks. om genstandens historie, eventuelle skader eller reparationer, der er blevet foretaget, og dens dimensioner. Jo flere oplysninger du giver, jo bedre rustet vil potentielle købere være til at træffe en beslutning om, hvorvidt de vil købe dit stykke eller ej.

5. Vælg det rigtige sted

Når du endelig er klar til at sælge din antikvitetsgenstand, skal du vælge det rigtige sted. Der findes en række online markedspladser, der specifikt henvender sig til opkøbere, så undersøg det nærmere og find en, der er velrenommeret og har en god tilslutning. Du kan også overveje at sælge gennem et auktionshus eller en fysisk butik, der har specialiseret sig i antikviteter.

Prøv din lokale antikvitetsforhandler

Nogle lokalområder har også antikvitetsforhandlere, som du kan henvende dig til, hvis du har antikke ting og sager, som du ønsker at sælge. Du kan nemt gå ind på Google og søge på ”Antik Næstved” eller den by, som du bor i, hvorefter du burde få en masse resultater.

Forberedelse betaler sig

Forberedelse af din antikvitetshandel til salg behøver ikke at være en skræmmende opgave. Ved at følge disse enkle råd – ved at lave research, rengøre og reparere dit stykke, tage billeder af god kvalitet, skrive en præcis beskrivelse og vælge det rigtige sted – kan du maksimere dine chancer for at få topdollar for dit antikke stykke!